Dye & knit

Tijdens deze tweedaagse masterclass gegeven door design studio Wiesi Will vergroot je je kennis over het breien op de handbreimachine door te focussen op het breien op vorm. Daarnaast gaan we ook aan de slag met het verven van garens. Door verschillende verfmethodes toe te passen waarbij de garens niet volledig in één kleur geverfd worden ontdek je hoe je een ’toevallig’ grafisch patroon kunt creëren wanneer je gaat breien met deze garens. Deze tweedaagse masterclass is gericht op mensen die al basiskennis hebben over breien met de handbreimachine en die graag meer kennis willen opdoen over technieken die je kunt gebruiken bij het breien op vorm.

Tijdens deze masterclass gebruiken we technieken verwant aan het breien op vorm zoals meerderen, minderen en verkorte toeren. Je leert ook om verschillende op vorm gebreide stuks aan elkaar te zetten. Daarnaast maak je kennis met het verven van garens d.m.v. afbinden/reserves maken.

Doel van de masterclass

De technische en praktische kennis die je tijdens deze tweedaagse masterclass opdoet helpen je op weg om de breimachine nog beter te leren begrijpen. Deze kennis kun je vervolgens zelfstandig in de praktijk brengen door verder te experimenteren met verschillende technieken binnen het vorm breien. Daarnaast vindt er een korte introductie plaats tot het verven van garens met natuurlijke of synthetische verfstoffen. Aan het einde van de masterclass ga je naar huis met een tiental samples waarin je verschillende technieken verwerkt hebt.

Over Wiesi Will

De masterclass wordt gegeven door Vera Roggli & Laure Van Brempt van design studio Wiesi Will. Ze ontmoetten elkaar in 2014 toen ze samen werkten als ontwerpers voor de Belgische ontwerper Christian Wijnants. Hier ontdekten ze hun gedeelde liefde voor langzaam vakmanschap en experimenteel onderzoek en zo ontstond hun samenwerking als creatief duo. Het werk van Wiesi Will heeft een uitgesproken kleurrijke beeldtaal met veel aandacht voor ambachtelijke technieken en industriële mogelijkheden. Laure komt uit Antwerpen en behaalde een diploma textielontwerp aan de LUCA School of Arts, Gent. Vera, oorspronkelijk afkomstig uit Bern, Zwitserland, behaalde haar diploma in modeontwerp aan Artez, Arnhem en textielontwerp aan KASK, Ghent.

Bekijk ook: Wiesi Will op Instagram

Praktische informatie

  • Voertaal: Nederlands
  • Niveau: basiskennis van breien (je weet hoe je een breimachine opzet en ook hoe je een breiwerk van de machine haalt)