AaBe dag voor hele gezin

6 februari, 2014

Zo’n vijftig jaar geleden was de Tilburgse wollenstoffenfabriek AaBe in heel Nederland een begrip. Iedereen had thuis wel een behaaglijke wollen deken van AaBe. Niet alleen de producten waren bekend, ook het sociaal beleid van de fabriek was een voorbeeld. Op 16 februari 2014 is iedereen die warme herinneringen koestert aan dit sterke merk van harte welkom in het TextielMuseum. Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘AaBe, een sterk merk’, organiseert het museum een speciale dag boordevol activiteiten voor het hele gezin.

Programma 16 februari 2014

Van 13.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis

Kinderen kunnen onder leiding van Marjo Dirks in een creatieve inloopworkshop aan de slag met het AaBe label. Alle bezoekers mogen op de foto in een historische AaBe scène. De foto wordt ter plekke afgedrukt op een formaat van 10 x 15 cm en mag mee naar huis als souvenir.

De wollenstoffen- en dekenfabriek staat bovendien centraal in drie prachtige films: ‘Het wel en wee van AaBe’ van Peter Hofland, ‘EELT’ van Reg Gruson en diverse filmfragmenten uit de collectie van het Regionaal Archief Tilburg.

Hoogtepunt is natuurlijk de tentoonstelling ‘AaBe, een sterk merk’. Er zijn twee oud AaBe medewerkers aanwezig om met bezoekers te praten over toen.

En tot slot is er ruimte om de plannen voor het ‘Retailpark Tilburg AaBe’ te bekijken. Iedereen wordt uitgenodigd om antwoord te geven op de vraag:  ‘Wat wil je in het nieuwe Retailpark graag terug zien van AaBe?’

 

De tentoonstelling is te zien t/m 16 maart 2014